Agama Djawa Sunda

Downloaden boek van de Agama Djawa Sunda gratuite in formaat pdf, epub, mobi, rtf en fb2

Beschrijving:

In het religieuze landschap van het eiland Java, dat grotendeels islamitisch is, neemt de zogenoemde Agama Djawa Sunda-religie - van een bevolkingsgroep die in West-Java woont rond de plaats Ceribon - een bijzondere plaats in. Deze Agama Djawa-beweging is een godsdienstige beweging met eigen gebruiken, wetten en riten, die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw door de Indonesische overheid gedwongen werd aansluiting te zoeken bij een van de vier grote godsdiensten van Indonesië: islam, christendom, hindoeïsme en boeddhisme. Omdat er getornd werd aan de rechtsgeldigheid van hun wettig gesloten huwelijken, voelden zij zich in hun bestaan bedreigd. Daarom zocht in 1964 de geestelijk leider van deze groep contact met de katholieke gemeenschap van Ceribon, bij wie zij zich aansloten en katholiek werden.

Wim Straathof, die van 1964 tot 1971 als katholiek priester bij deze Sundanese groepering werkte, doet daarvan in Agama Djawa Sunda. Het verhaal van een andersdenkende groepering in een overwegend islamitisch land in woord en beeld kleurrijk verslag.
Ook gaat Straathof uitvoerig in op de geografische, historische en culturele aspecten van volk en land van het bijzondere en kleurrijke eilandenrijk Indonesië.

Agama Djawa Sunda

Lees online boek van de Agama Djawa Sunda gratuite

Boekdetails

Auteur(s):
Wim Straathof
Taal:

Nederlands

Afmetingen:
220 x 140 x 15 mm.
Aantal pagina’s:
152
Uitgeverij:
Valkhof Pers
ISBN:
9789056254445
Uitvoering:
Paperback
Verschijningsdatum:
15/09/2015
Gewicht:
341 g.